Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek

  "Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet." 

„Bármi történjen is az
életben,a legfontosabb utat
önmagunkban járjuk végig.”
 

„Nem elég álmodozni, Egy nagy-nagy álom kell! Nem elég megérezni de felismerni kell! Nem elég sejteni, Hogy milyen kor jön el Jövőnket? Tudni kell!” /Váci Mihály/

  „Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,
s ne keseredj el, ha nem találod helyed.
A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,
előfordul néha, hogy nehezebben halad.
Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,
idővel majd alakul, mi-e percben csak gondolat.
Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.
Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.
Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.
Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd:
A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett.”

„Élj a mának és holnapnak.
A múltba csak a jóra emlékez.
Éld, Éljed az Életed,
Mert nem tudod, hogy mi hoz a holnap.
Lesz e egy új nap.
Az ÉLET mindennap egy ajándék!
Csak Élj vele!”

„Az életben szükségünk van a rossz pillanatokra hogy,értékelni tudjuk a jót. Mert ha mindig minden úgy alakulna ahogy szeretnénk nem tudnánk mit jelent boldognak lenni.”

„A múltnak kútja, a jövőnek titka van és a jelen az egyetlen, amit te alakítasz!”

“Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásra találás. A másik emberben önmagad másik felét ismered fel, minden vonásában saját vonásaidat látod meg. Amit róla gondolsz, magadról gondolod. Amit vele teszel, magaddal teszed. Amit róla képzelsz, azt magadról képzeled. Mindaz, amit neki kívánsz, egy napon veled fog megtörténni.”
(Tatiosz )

“Az ember nem az adott körülmények, hanem az általa választott hozzáállás folytán boldog.”
(Hugh Downs)

"Vannak olyan dolgok amit csak te érzel,neked faj mert veled történik. Vannak dolgok aminek csak te örülsz,mert te érzed....ezért tudd kinek,és kihez kell fordulnod ha letérsz az ézelem sínéről, mert akkor megint sínre jutsz"

„Ha nem tudsz választani két ember között, kérdezd meg magadtól:
Kinek mondanád: Hiányozni fogsz...
és kinek azt: Könyörgöm ne menj el!”

„Jobb gyertyát gyújtani, mint szidni a sötétséget.” 

"A lelki szépség olyan varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével, meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná.”
(Lev Tolsztoj)
 

“Ne végy fel álarcot olyannal szemben, aki rád akar nézni.” 

"Ha tiltják, megteszem, tanítják, nem hiszem, nem adják elveszem, mert csak így élvezem!"

„Az emberek többsége az újjászületés fogalmát csak a tényleges halállal tudja összekapcsolni, holott egy emberi élet során többször is újjá kell születni a fejlődés érdekében.”

"Az olyan helyekre vezető utakat, ahová valóban érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni."
(Helen Keller)

„Vannak olyan dolgok melyeket nem tudok megmagyarázni, csak érzek.
Vannak olyan szavak melyeket nem tudok kimondani csak gondolok rájuk.
Vannak olyan dolgok melyeket legszívesebben elfelejtenék, mégis emlékszem rájuk.”
 

“Az élet attól izgalmas, ha új dolgokat teremtünk. Ha folyton a biztonság után kutatunk, az elsorvasztja életerőnket.”
(Andrew Matthews: Élj vidáman)
 

„Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.„ 

„Néha az a nagy szerencse, ha az ember nem kapja meg azt, amit akar.”
(Verena Munios)

„Egy mosoly, amit kéretlenül, önzetlenül adnak, megváltoztathatja a napodat. Akár az egész életedet is.”

“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”
(Les Brown)

„Ne hagyj semmit a Halálnak, éld és használd fel minden erődet, érzelmedet, esélyedet, vágyadat, álmaidat.” (Moldova György)

„Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.” (ismeretlen)

„A halogatás ostobaság. Holnap ugyanúgy döntened kell, miért ne tennéd meg már ma? Azt hiszed, holnap bölcsebb leszel? Holnap csak öregebb leszel.” (Osho)

„Meg kellene érteni már végre, vagy újra?
Sokan vágynak vissza a nem is oly régmúltba......
Visszasírják sokan a régi biztonságot
Pedig nem rajongták akkor a világot.”

„Ahhoz, hogy a lelked rendben legyen, mindenképp reflektálnod kell önmagadra. A nap végén át kell gondolnod, mit tettél, tettél-e elég jót, hibáztál-e?„
(Nyírő András)

„A gyermekben nincs harag, féltékenység, neheztelés, irigység vagy gyűlölet. Az újszülött lélek makulátlan. Csak később ismerjük meg a lelket megkeserítő haragot, csalódottságot, veszteséget, fájdalmat, félelmet és igazságtalanságot. Lelkünk ezektől válik homályossá.”
(Barbara Wood)
 

„A vétek onnan ismerszik föl, hogy nyomasztja az ember lelkiismeretét.” (Lángh Júlia)

„Mindenkinek megvan a maga társa. Mintha a két lélek egy volt volna, ott, ahonnan minden élet ered, s két testbe osztottan fújták volna alá, hogy itt éljen a földön, ezen a rendetlen csillagon. S a két léleknek keresnie kell egymást. Meg kell találnia egymást, különben örökre hiányzik a szívének a fele. S ha meg nem találja egymást, s nem a maga felével egyesül, holtáig érzi a tévedését, szívének a hiányosságát, csonkaságát.” (Gárdonyi Géza)

Az igazság szabaddá tesz! Akard tudni!  

Az élet nem egy megoldandó probléma, hanem egy megtapasztalandó valóság. 

“Milliók és milliók hiszik azt magukról, hogy szegénységre és kudarcra vannak “kárhoztatva” valamilyen megfoghatatlan erő hatásának következtében, amelyre – meggyőződésük szerint – nincsenek befolyással. Ők maguk “szerencsétlenségük” létrehozói, méghozzá azokon a negatív gondolati impulzusokon keresztül, amelyeket a tudatalattijuk “felvesz”, és a nekik megfelelő ekvivalensekké változtat.” (Napoleon Hill)  

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek a félelemmel. Hagyom, hogy áthatoljon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utána fordítom belső tekintetemet, követem az útját. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam. 

A rendetlen környezet vonzásod irányultságát is zavarossá teszi. Mivel mindennek sajátos rezgése van, és életed minden egyes elemének rezgésével kapcsolatba kerülsz, személyes tárgyaid hatással vannak érzéseidre, és arra is, hogy mit vonzol a tapasztalatodba.
Selejtezz, dobálj ki vagy ajándékozz el minden olyasmit a tapasztalatodból, ami nem elengedhetetlen a számodra!

„-Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd…” (Antoine De Saint-Exupéry)

Nem szabad az elmédnek utasítást adni arra, hogy valamit NE tegyen. Tudatalattidnak arról kell tiszta képet kapnia, amit el akarsz érni. 

„Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie! Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!” 

“Ha mindig azt hiszed, amit mindig is hittél, mindig az leszel, aki mindig is voltál.”  

Minden alkalom a legjobb, csak hinni kell a sikerben. Ilyen egyszerű.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
 

“Amikor azt mondod: ‘Feladom!’, gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: ‘Egek, micsoda lehetőség!” (H. Jackson Brown)  

Az élet várt és nem várt módon is gazdagít. 

Engedjünk el mindent szép sorjában, amivel már nem vagyunk elégedettek, vagy ami jelentéktelenné vált az életünkben. Az elengedés éppoly egyszerű, mint az irányított figyelem. Csak elvonjuk figyekmünket arról, amit el szeretnénk engedni, és arra irányítjuk amit szívesen elfogadnánk vagy amivé válnánk! 

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell,
Arra menj, merre a szíved terel,
Hisz időd oly kevés,
Légy Hát magad ura, míg élsz!"
(Axl Rose)

„Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész.”
(zen bölcsesség)

“A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy felismerem: minden ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.” (Kurt Tepperwein)

"Halandók módjára félünk mindentől, de úgy vágyunk mindenre, mintha halhatatlanok volnánk"

“Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a pillanatokat – megállunk, hogy érezzük a napfényt, és saját szivárványt építünk.
Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a lehetőségeket, és nekivágunk saját kalandjainknak.
Ma van az a nap, amikor élünk és nem aggódunk, amikor megünnepeljük az örömöt, amikor időt találunk álmainkra, és arra, hogy higgyünk a csodákban.” (ismeretlen)

...mindaz, amit látsz, hamarosan megváltozik, sőt megszűnik. Arra gondolj, hány változásnak voltál már magad is tanúja. A világ változás, az élet felfogás dolga.” (Marcus Aurelius)  

“Az alaptörvény kimondja, hogy a hasonló, hasonlót vonz. A negatív gondolkodás biztosan negatív eredményt hoz. Ennek megfelelően ha valaki rendszeresen optimistán és pozitívan gondolkozik, akkor ezen gondolatai kreatív erőket hoznak mozgásba – és a siker, ahelyett, hogy elkerülné, elkezd felé áramlani.
(Norman Vincent Peale)

"A tudat alatti elme nem kezdi el munkáját semmilyen eszmén, terven vagy célon, amit számára egyértelműen ki nem fejeztek."

Amikor Istentől segítséget kérünk, Ő embereket küld hozzánk.

“Amit meg kell tanulnunk, az mindig ott van a szemünk előtt, csak alázatosan és figyelmesen körül kell néznünk, hogy meglássuk mit akar tőlünk az Isten, és melyik a legjobb lépés amit a következő pillanatban tehetünk.”
(Paulo Coelho – A Zahír)

"Úgy alakul az élet, ahogy mi alakítjuk. De olyan dolgok is vannak, amelyekre az istenek köteleznek bennünket. Nem számít, hogy milyen okból teszik, és az is hasztalan, ha minden lehetőt megpróbálunk, hogy messziről elkerüljük ezeket a dolgokat."
(Paulo Coelho)

Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid - az erő legyél te magad.
Űzd el szánalmaid - a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid - a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod - a teljesség legyél te magad.

Az élet nem egy megoldandó probléma, hanem egy megtapasztalandó valóság.

Ha szorult helyzetben vagy, minden összeesküdött ellened és úgy tűnik, már egy percig sem bírod tovább, akkor tarts ki, akkor ne add fel, mert ez az a pillanat, amikor megfordul az ár.
(Elbert Hubbard)

Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.
Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.
Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.

Ne csak álmodd, hanem éld az álmaidat.

Töröld ki lelkedből azt, aki ártó szándékkal van feléd, mert a közöny a legnagyobb fegyver, amit a kezedben tarthatsz.

Vannak nehéz utak, de hitben megjárhatók: mondj rájuk "áment", s ha Isten néha nemet mond is, hidd el, hogy azzal áld meg. (Füle Lajos)

„…Van úgy, hogy megfeszülve erőlködsz…
Úgy kell énekelned, hogy ne érdekeljen, kapsz-e érte pénzt,
Úgy kell szeretned, mintha sosem bántanának,
Úgy kell táncolnod, mintha senki sem figyelne,
Szívedből kell jönnie, ha azt akarod, hogy jó legyen.” (Andrew Matthews)

"Vagy létrehozod magadnak a jövődet, vagy az áldozatává válsz annak a jövőnek, amit valaki más létrehoz neked."
(Arthur K. Cebrowski)

Az igazság szabaddá tesz! Akard tudni!

Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni. (Rich DeVos)

„Az élet nem főpróba, hanem előadás. Minden élesben megy, nincs módod javítani. Ma dől el minden, tessék komolyan venni a napjaidat.” (Moldova György)

Hinned kell a boldogság lehetőségében,
hogy csakugyan boldog légy.
Az vagy, amit gondolsz, és csak azt tudod
elgondolni, amiben hiszel.
Ne gondolj a hanyatlásodra, mert bekövetkezik.
Ne gondolj a veszteségre,
mert veszteségek érnek.
Ne gondolj a szomorúságra,
mert lelked sötétségbe borul.

"Ne gondolj a rosszra, mert a mélybe taszít.
A jó gondolat: ajándék, szárnyalás, magasba
vágyódás, felemelkedés...
Élni csupán a legtisztább vágyak szerint érdemes.
Attól függően, hogy vágyaink keserűek,
vagy édesek, fanyar vagy boldog lesz az életünk.
Képzeld el, amit kívánsz, és kívánd, amit elképzeltél.
A boldogság vágy, a képzelet hit, a
cselekedet megvalósulás."
(Tatiosz)

Bármilyen félelmet le tudsz győzni, ha erre felkészíted a tudatodat. Emlékezz, a félelem nem létezik máshol, csakis a tudatodban! (Dale Carnegie)

"Soha se felejtsd el honnan jöttél!
Így mindig tudod majd hová nem akarsz vissza jutni!"

"Az a dolgom, hogy hidat építsek a múlt és a jövendő között. És hogy ennek a hídnak a pilléreibe beleépítsek mindent, amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes."
(Wass Albert)

A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, odaát, vagy egy másik életben... Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem is az emléke, a hiánya él bennünk.

Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.

“Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek… Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!” (Müller Péter)

Nincs még egy olyan mélyre ható beavatkozás a szervezet működésébe, mint a terhes múlt energiáinak a megváltoztatása. Megváltozik a DNS-ed, megváltozik a szíved, az energia beléd áramlik, s így tovább fogsz élni.

Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallgatják, hogy mit mondasz, de a jó barát felfigyel arra is, amit nem mondasz ki. (Szókratész)

Ne habozz olykor-olykor letérni a kitaposott ösvényről. Mert a legszebb élmények ott várnak, ahol még előtted senki sem járt. Az csak a tiéd.

Az ember életében minden egyes mélypont egy lehetőség a bizonyításra.
Csak az ilyen pillanatokban mutathatod meg saját magadnak és embertársaidnak ,hogy miként vagy képes kimászni a gödörből.
Ezért van szükségünk életünk során annyi próbatételre,amikor bebizonyíthatjuk mire vagyunk képesek.Minden ilyen pillanat tapasztaltabbá és bölcsebbé tesz.Tehát Te döntöd el ,hogy az akadályban a veszedelmet vagy a lehetőséget látod!
/Gy.Ildikó/

"Szeresd azt, aki az igazságot keresi! De óvakodj attól, aki már megtalálta!"
/Gazdag László/

Mit jelent hogy van egy karmikus társam? Ez azt jelenti, hogy egy szerelmi társam van? Hona tudom, hogy ki a karmikus társam? Ha Ő a karmikus társam, akkor miért nem akar Ő engem?

"A herceg csak úgy varázsütésre nem toppan be és nem emeli ki a lányokat a sorból. A sorsunkat saját magunk alakítjuk, a problémáinkat senki sem oldja meg helyettünk."

"A tetteid számítanak. Ahogyan az életed éled." /Jennifer Lee Carrell/

"Az ember várja a váratlant, és hisz a csodában. Aztán idősebbek leszünk, és az ártatlanság szertefoszlik. A való élet az álmok útjába áll, és ránk zuhan a felismerés, hogy nem válhatunk azzá, amivé akartunk; hogy talán meg kell elégednünk egy kicsit kevesebbel is. Miért adjuk fel a hitet önmagunkban? Miért hagyjuk, hogy tények és számok, vagy bármi más irányítsa az életünket az álmokon kívül?" /Cecelia Ahern/

"Tudod, nem azok a dolgok a fontosak, amelyek úgymond érdekelnek, hanem azok, amelyek nem hagynak békét neked. Nem tudsz tőlük megszabadulni, folyton ott loholnak a nyomodban. Mint egy arc, amelyet akkor is látsz, ha nem akarod."

"Ne menj a romok közé! Ne töprengj azon, hogy alakíthattad volna-e másképp a múltadat. Legfőbb lelki erőd csak a megtörténtek vállalása lehet. Fogadd el, hogy ami történt veled, amit cselekedtél, az a törvényed. Ezért űzz messze magadtól minden megbánást, bűntudatot, lelkiismeret-furdalást, minden olyan belső történést, szégyent, ami megaláz."

Két dolog van, amin az embernek nem szabad mérgelődnie: az egyik, amin tud változtatni, a másik, amin nem tud változtatni. /M. Bank/

A természetet magyarázzuk, a történelmet megértjük. /Wilhelm Dilithey/

........a szenvedés megszűnik szenvedésnek lenni abban a pillanatban, amint értelmét látjuk. /Viktor E. Frankl/

Mindennek van jelentése, az már csak tőlünk függ hogyan értelmezzük őket. /Gabriella Gugánovity/

Úgy találom, hogy könnyebb a múlt következményének lenni, mint a jövő okának. /Asleigh Brilliant/

A bátorság jórészt abból fakad, hogy az ember már korábban is csinálta a dolgot. /Ralph Waldo Emerson/

A halhatatlanságban való hit az ember természetében rejlik. /Lev Tolsztoj/

Ahhoz, hogy nagy dolgokat hajtsunk végre, úgy kellene élnünk, mintha sohasem kellene meghalnunk. /Luc de Clapiers Vauvenargues/

Sorsunk nálunk nagyobb hatalmak kezében van, de jellemünk a magunkéban. /Keresztury Dezső/

“Maradj a jelenben. Semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat, a jövő pedig soha nem lesz pontosan olyan, amilyennek tervezed vagy reméled. Fájdalmad, félelmed és dühöd, sajnálkozásod és bűntudatod, irigységed és terveid és sóvárgásaid csak a múltban vagy a jövőben élnek."

Nem mindegy meddig tekintesz és meddig látsz.
Az ember nem a reményeiben csalódik, hanem a feltételezéseiben.
Ébren is megbotlik az ember, de legalább tudni fogja miben botlott meg.
Tanulni a hibákból lehet, hát ne hibázd el a tanulást.
Építs úgy,hogy ha egyszer az egész összeomlik, senki ne maradjon a romok alatt.
Ne gyújts olyan tüzet, amit nem tudsz táplálni.
Minden küzdelem a szívedben dől el. Nyerni akarsz vagy csak félsz veszíteni?

A rossz dolgok okkal történnek velünk, hogy általuk megismerjük önmagunkat. Rájövünk, milyen erősek is vagyunk valójában, milyen határtalanul tudunk szeretni, mit jelent számunkra: "elveszíteni", megtanulunk "elengedni", feleszmélünk, mi is az, amit valójában, igazán akarunk, és mi az, amit soha többé.
A nehéz időszakokat egyszerűen túl kell élni. A rossz után mindig jó jön. Ezért ne félj megélni ami jön, hiszen EZ a TE ÉLETED. És egyszer majd, mikor az unokáidnak meséled életed csodálatos eseményeit, mondhatod: Ez vagyok én, ez volt az én életem. És rájössz, hogy csak a szép dolgokra emlékszel... de azok csak azért történhettek meg veled, mert a rosszakat is átélted.

Néha egyszerűen csak tovább kell majd lépned, ha valami rossz történik. Ez egy fejezet lesz a múltadban, de vigyázz!...a könyvet sose zárd be....csak lapozz tovább!

 A leggyönyörűbb jövő mindig annak függvénye,
hogy mennyire felejtjük el a múltat.
Nem leszel képes elszakadni a múlttól az életben,
amíg nem léptél túl a múlt hibáin,
s azok többé nem bántanak....

‎"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben" /Abraham Lincoln/

A siker nem jön hozzád — te mész hozzá. /Marva Collins/

A sors nem véletlenül adja meg két embernek a találkozás lehetőségét,de utána rajtuk áll,hogy együtt vagy külön mennek tovább..........Pedig az úton mindaketten elférnek....

"Ha türelmetlen vagy, mindig elrontod az örömödet. Ha valamit szeretnél, legyen öröm a várakozás is. Semmi sem történik előbb, mint ahogy eljön az ideje."

/Kálnay Adél/

„A félelemnek csupán két oka van: az a gondolat, hogy elveszítesz valamit, vagy az a gondolat, hogy nem kapod meg, amit akarsz. Ebben a mondatban minden benne van. Az egész életed. A szenvedésed és a szabadságod." /Byron Katie/

„Kövesd a szívedet, bárhová vezet. Igen, olykor veszélybe sodorhat, de ne feledd, éppen ezekre a veszélyekre van szükséged ahhoz, hogy éretté válj. Néha tévútra vezet majd, de ne feledd, azok a tévutak is a fejlődés részei. Sokszor elbuksz majd, de állj talpra, mert úgy gyűjthetsz erőt, ha elbuksz, majd ismét talpra állsz. Ezáltal válhatsz teljessé.” /Osho/

Hunyd le a szemed, éld az álmod,
Azzal sose törődj, mit mondanak mások.
Hisz Te lélegzel, Te nézel és Te látsz,
Magadnak választod, amit választottál.
Egy perc csak az élet, ha boldogtalan vagy,
A legkisebb örömökkel tedd boldoggá azt.
Találd meg a fényt a fekete éjben,
A boldogságot a boldogtalan létben.
A szikrát a bóbiskoló, álmosodó tűzben,
Az egyetlen virágot a kiszáradt mezőben.
Hallgass a lelkedre, ő érez, hisz és lát,
Így lehet akár egy percből is örökkévalóság.

A szuverén ember, aki életét föltette az igazságok hirdetésére és gyakorlására, melyeket megismert és minden következménnyel vállal: természetesen mindig szerény és udvarias. Akkor is, amikor az igazságot hirdeti. A szuverén ember legfőbb ismertető jele, hogy nem fél semmitől, csak lelkiismeretétől, s ugyanakkor nem is sértődik meg semmitől. Mert aki megsértődik, nem bátor és nem is szuverén. Aki fél és megsértődik, nem tud egy igazságot következetesen, életre és halálra képviselni a világban. Aki megsértődik, veszekszik. A szuverén ember soha nem veszekszik, igen, még csak nem is vitatkozik. Kimondja a maga igazát, s aztán helyén marad, utolsó pillanatig és vállalja mindazt, ami az igazságból és a világ türelmetlen félreértéseiből következik.

Állandó csodák között élek. Milyen vak vagyok néha, hogy nem látom ezt, nem érzékelem! Csodák, minden pillanatban, az összefüggések csodái, az ismétlődés csodái, a rendezés csodái. Tárgyak, emberek, helyzetek oly csodálatosan tartoznak hozzám, s néha én magam oly csodás rend és rendszer szerint tartozom mindenhez! Csoda, minden csoda.

“Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk: az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyanazzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával.” (Andrew Matthews)

„Ne utasíts el könnyelműen jó cselekedeteket, csak mert azt hiszed,kevéssé segítenek. Idővel a vízcseppek Egy óriási edényt is megtelítenek." (BUDDHA)

"A gond az, hogy az emberek mindent azonnal akarnak, nincs türelmük végigjárni a fejlődésüknek megfelelő lépcsőfokokat. Holott a földi lét a tapasztalásról kell, hogy szóljon mindannyiunk számára. Véletlen történések nincsenek. Ha valaki szerencsétlennek érzi magát, akkor is tudnia kell, hogy az események az előzmények tükrében, vagyis okkal történnek. És azt is tisztán kell látni, hogy minden döntésünk jelzés a jövőnek." (Szepesi Mária)