Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az álmok valóra válnak

hercegno1.jpgF. Flóra, 20 éves

Flóra szintén nő volt előző életében. Az első képen kék abroncsos báli ruhát visel, fehér csatos cipővel. Itt olyan 20 év körüli lehet, és egy Kastély fehér oszlopos bálteremben van. Egyedül van ott, magányosnak érzi magát. Széles, fekete korlátos márványlépcsőn jött le a bálterembe. Jobban szétnézve a Kastélyban találkozik egy barna hajú cselédlánnyal, aki meglepetten néz rá, majd tovább megy. Ruhák vannak nála. A könyvtárban/ dolgozószobában ül egy kopasz, alacsony öltönyös férfi, aki szivarozik, és papírokat rendez. Szinte észre sem veszi a lányt. Majd mikor felnéz, ő is meglepetten néz rá és megkérdezi, hogy miért jött ide, majd megrázta a fejét és újra a papírokba temetkezik. Továbbhaladva a házban találkozik az anyukájával, egy duci hölggyel, aki integet és mosolyog. Lila szép, selyemruha van rajta. Bement egy szobába és becsukta az ajtót. A folyosón egy családi festmény díszeleg, rajta a lány a szüleivel és az öccsével, aki fintort vág a fotón. Az öccse 5-6 éves. A képen piros ruha van a lányon. Gazdag, de kimért a család, nincs bensőséggel hangulat, nem foglalkoznak egymás problémájával, szinte nem is ismerik egymást. Az apukája állandóan a könyvtárszobában dolgozik és szivarozik, az anya pedig a cselédeket osztja ki, hogy ki mit csináljon. Az anya kedves, szeretik az ott dolgozók. A Kastély nagy nagyon, sok szoba van benne. A folyosón hosszú, lila szőnyeg van leterítve. A falak tele vannak festményekkel. Tájképek hegyekkel és virágokkal. Ekkor 1836 márciusa van.
Az öccsével nagyon jó a viszonya, szeretik egymást, kiabálja, hogy Kamilla, és rohan felé. Egy kis vigaszért érkezett, kint játszott, ahol megütötte a lábát. A ház előtt régies, fekete autó áll. Fehér kavicsos út vezet a Kastélyhoz, a bejárathoz fehér márványlépcső. A kert szépen ápolt, a sövény mindenhol le van vágva. A kertet kertész gondozza, aki integet a lánynak és mosolyog. Ő visszainteget. Kedvelik egymást, sokat beszélgetnek, keresik is egymás társaságát. Ezért sokat jár ki a kertbe sétálni. Elpirul, mikor a fiú beszél hozzá, sokat bókol, csinosnak tartja.
Mindezek ellenére magányosnak érzik magát, mert úgy érzi, senki nem érti meg. Szeretne utazni, egyáltalán kimenni a kertből. De be van zárva, nem mehet ki. A fekete nagy kovácsoltvas kapun csak néz ki vágyódva, de nem lehet kimennie. Azt mondják, nem szabad. Kamilla szeret festeni is. Süt a nap, tavaszias az idő. A Kastély környéke dombos és tele van fákkal. Az emberek bőrszíne fehér.
Gyerekkori évei unalmasan telnek, bár mindet nagykapott. Időnként hisztizett, mert nem akarta azt felvenni, amit az anyukája rá adott. A Kasélyba magántanító járt, egy kövér, vörös hajú hölgy. Ezen kívül sokat olvasott. Sárga a szobája, benne fehér pipereasztallal és nagy kovácsoltvas ággyal, mellyen fehér ágynemű díszeleg.
A bálteremben bálokat szokott rendezni a család, ilyenkor tele van a ház sznob emberekkel, akiket csak a pénz éltet. A többség csak vagyonos, de nem magas beosztású. A lány nem szereti ezeket a bálokat, mert mindig hasonló sznob fiatalemberekkel akarja összeismertetni a család. Most a barátnője jön feléje, integet, hosszú fekete haja van. Megrázza, hogy miért néz ilyen rémült fejjel és kineveti. Főleg az édesapja szeretne neki párt választani, és elege van, hogy neki senki nem jó. Igazából ő már megtalálta a szíve választottját, a kertészbe szerelmes, de ezt csak a barátnője tudja, azt mondja, hogy látta rajta. Nem túl jó barátnő, mert fenn hordja az orrát.
Mert megfordult a fejében a szökés, de fél az apjától, és sajnálná a kertészt is. Az apa nagyon lekezelő, nem lehet a lánynak saját véleménye.
25 éves korában, piros ruhában van, hosszú szőke haja ki van engedve. A kertésszel kapcsolata van, amit titkolni kell, és bujkálásra kényszerülnek, emiatt rossz érzése van, utána, pedig lelkiismeret furdalása. Az anya tud a kapcsolatról, meg is hallgatja a lányt, de nem mond rá semmit.
Meglát egy fekete hajú, agresszív kinézetű férfit, akivel kapcsolatban rossz érzése támad. Állandóan őt nézi, nőként tekint rá. Az apjával jóban van ez az ember, viccelődnek, nevetnek. A barátnője is ott van.
30 éves korára ez a férfi a férje. Kényszerből kellett hozzá mennie, hogy ne hozzon a családra szégyent, és hogy bebiztosítsa magát. Sokat sír, mert nem boldog. A kertész ezért ment el a háztól, ő is szomorú volt, meg is szakadt így a kapcsolatuk. A Kastélyban laknak a férjével, aki sokat kiabál vele. A férj üzletember, és nem tudja konkrétan, mivel foglalkozik, de kétes ügyei vannak. Tele van ékszerekkel, mit tőle kapott, de nem szereti hordani őket. Anyagilag megkap mindent, érzelmileg viszont megalázza, sokat kiabál vele és nem egyszer meg is üti. Gyereket akar a férj, de ő nem akar neki szülni. A nemi élettől is rosszul van. Az anya ismeri a helyzetet, az ő vállán szokott sírni, de nem tud csinálni semmit, azon kívül, hogy meghallgatja, mert fél ő is a férjétől.
35-40 éves korára már élni sincs kedve. A kertben szeret sétálni, még szerencse, hogy a férje sokat van távol. Időközben a férfi rászokott az alkoholra, sokat iszik, amitől még agresszívabbá válik. Nagyon érik a szökés gondolata lányban. Az öccsével sem túl jó a kapcsolata, azért haragszik rá, mert hozzá ment ehhez a férfihoz, ráadásul szerette a kertészt, a barátja volt. Ő maga is sokat gondol a kertészre, és úgy érzi soha többet nem fognak találkozni.
45-50 éves korára a szülei meghaltak, ők lakják a kastélyt. A szökést tovább tervezi a nő, csak a megfelelő alkalmat várja. A ruhái össze vannak pakolva, de mindig attól fél, hogy megtalálja a férje. A férj egy bált rendez, ez a megfelelő alkalom a szökésre, a felfordulásban hátha nem veszi észre. De még nem tudja, hova fog menni. Az öccse beavatott és segédkezik a szökésben, a terv szerint ő fogja elvinni kocsival. Félti az öccsét, mert ha mindez kiderül, a férje őt is bántani fogja. A szökés nem sikerült, a férj akkorra már sokat ívott és meglátta a bőröndöket. Nagyon dühös lett, szorította a lány kezét és meg is verte, a szája is vérzett, ő meg csak sírt. A testvérét is megütötte és rálőtt, mikor az a nagy veszekedés hallatán benyitott a szobába. A férj kérte, hogy ne szóljon bele a dolgaikba, majd lőtt. A lány sikított és dühös lett, elővett egy pisztolyt a fiókból és megölte a férjét. A férje azonnal meghalt, a testvére akkor még élt, aki készült a szökésre és megszerezte a kertész címét, amit odaadott a lánynak. Kérte, hogy menjen, siessen. Ő kocsiba ült, tudott vezetni és elindult a megadott címre, végigsírva az utat.
A kertész a találkozás során megölelte és sírt, neki nem volt még családja. Egy kis házban élnek szerény körülmények között, de boldogan. Össze is házasodtak, egyszerű esküvő volt. A házasságból egy kislányuk született. Olyan környéken laktak, ahol senki nem ismerte a lány családját, így nem volt mitől tartania. Kedvesek az emberek, mindenki mosolyog, amikor megy a piacra vásárolni. Nem bánja, hogy így alakult. A férje halt meg hamarabb, beteg volt, valami vírust elkapott, amit nem lehetett gyógyítani. A kislányt nagyon szerették, szőke hajú kislány, és iskolába jár. Az időskori évei szépen teltek, a második férjétől kapott arany gyűrűt forgatja az ujján. Nagyon öregen halt meg, szép csendesen.