Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tékozló fiú

foldesur.jpg  R. Dénes

A most 43 éves férfi visszaérkezésének dátuma 1886. Úri fiúként, szűk nadrágban látja önmagát a múltban. Nagy kőházban él, földesúri szüleivel, akikkel jó viszont ápol. Egyedüli gyerek a családban, testvére nincs. A környezet, amelyben él, gazdagságról árulkodik. A környező épületek is nagyok, díszesek, nagy kertekkel. Mindenhol sok a gyümölcsfa. A birtokokat poros, saras földút köti össze, melyen lovaskocsikkal közlekednek az emberek. A környezet vidékies jelleget mutat, és a terület sík.

A családi gazdaság főként állatokkal foglalkozik, rengeteg a juh, illetve lovakat is tartanak. A fiú gyakran, és szívesen tölti az idejét lovaglással.

A fiú életmódja tékozlónak nevezhető. Idejét mással sem tölti, minthogy a korabeli férfiakkal együtt szórakozik. Ezen alkalmakkor isznak, kártyáznak, énekelnek, mulatoznak. Teljes mértékben kielégíti ez az életforma, jól érzi így magát.

Szülei viszonylag korán meghaltak, így a bírtok irányításában segédkezni kell. Nők mindig voltak körülötte, de érzelmileg nem kötődött egyikhez sem. Egyedül van, de magányt nem érez. Pénze sok van, és ettől elégedett, a pénz a mindent jelenti számára.

Idősebb korára fájnak a csontjai, és bottal jár. 50 éves kora körül egyszer csak, váratlanul összeesik az utcán, a szíve megállt.